De brouwerij - Pagina 3

Vervolgens wordt het wort gecentrifugeerd en gist het gedurende een week; de gisten zetten nu de aminozuren van de mout en de stoffen uit de hop om in aroma’s.

 

Het product van al die processen kan eindelijk bier genoemd worden. Het blijft dan nog ettelijke dagen in grote ketels in afwachting van het bottelen. Het bottelen vindt plaats in een ultramoderne ruimte waar de allernieuwste technologiën gebruikt kunnen worden. Een technologie die zorgt voor doeltreffendheid, maar ook en vooral voor de kwaliteit en de traceerbaarheid van het product.

 

Aan het eind van de productie worden de kratten bij een constante kamertemperatuur bewaard om zeker te weten dat het bier goed vergist (schuimkraag!) en om het verder te laten rijpen.

 

De flessen worden van een etiket voorzien.

Bottelen van het bier

 

Het bottelen van het bier, onmiddellijk gevolgd door het aanbrengen van de kroonkurk.


Rijpen in kuipen

 

Na het overhevelen volgt het rijpen in kuipen.

 

De flessen worden van een etiket voorzien.

Logo Authentic Trappist Product

 

Er bestaan zeven bieren die dit label mogen dragen. Ze worden geproduceerd in de Belgische abdijen van Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren en in Nederland in de abdij van Tilburg.


Trappistenbier staat voor een mengeling van traditie en kennis, strikte normen en goede techniek.